عکس / پزشکیان پای تخته رفت؛ تصاویری از جلسه بررسی راهکار‌های رفع ناترازی انرژی فیلم/ انهدام باند کلاهبرداری اتباع که با گروگانگیری صوری اقدام به اخاذی می‌کردند برد سخت کهکشانی‌ها مقابل آلاوز/ گلزنی کاماوینگا در روز اخراج امباپه پایان گروگان‌گیری در بهارستان؛ ۳ آدم‌ربا دستگیر شدند آتش‌بازی اعجوبه اسپانیایی در فرانسه/ آلکاراس قهرمان تنیس مونته‌کارلو شد لژیونر ایرانی در رادار پرسپولیس و تراکتور کدام ویتامین برای سلامت مغز ضروری است؟ شکست ۹ بر صفر علی ارسلان در کشتی فرنگی قهرمانی اروپا/ ناکامی قهرمان المپیک در نیمه نهایی بازداشت همخانه فراری پس از سقوط مرموز زن جوان از طبقه چهارم فیلم / پرداخت وام به بازنشستگان دوباره از سرگرفته شد تیم ملی فوتسال ایران نایب قهرمان تورنمنت تایلند شد یک جوان در آبشار شیرآباد غرق شد نقص فنی در سیستم ترمز کامیون کشنده ۵ فوتی در سنندج برجای گذاشت بُرد پرگل ملوان، فرار شمس آذر از شکست و توقف گل‌گهر رایج‌ترین علامت بیماری پارکینسون / راه کنترل علائم بیماری

چاقی کودکی و افزایش احتمال ابتلا به ام اس در بزرگسالی

یک مطالعه جدید هشدار می دهد کودکان چاق با احتمال دو برابری ابتلا به بیماری "مولتیپل اسکلروزیس" موسوم به ام اس، در سنین بالاتر روبرو هستند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۲ - ۱۹ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 07
کد خبر: ۲۳۵۰۴۹

به گزارش راهبرد معاصر، احتمال کلی برای یک کودک برای ابتلاء به بیماری عصبی بسیار کم است. با این حال، محققان سوئدی معتقدند این ارتباط می‌تواند به توضیح افزایش نرخ ام اس کمک کند.

 

تیمی به سرپرستی «کلود مارکوس»، از مؤسسه کارولینسکا در استکهلم، نوشت: «مطالعات متعددی وجود دارد که نشان می‌دهد ام‌اس طی چندین دهه افزایش یافته است و اعتقاد بر این است که چاقی یکی از محرک‌های اصلی این افزایش است.»

 

برای این مطالعه، محققان داده‌های سال‌های ۱۹۹۵ تا ۲۰۲۰ را که توسط ثبت درمان چاقی کودکان سوئد گردآوری شده بود، ردیابی کردند.

 

تقریباً ۲۲۰۰۰ کودک تحت پوشش این پایگاه داده‌ها بودند و میزان بروز ام اس در سنین بالاتر با کودکان مشابه و غیرچاق از جمعیت عمومی سوئد مقایسه شد. میزان موارد ابتلاء به ام اس تازه تشخیص داده شده تا سال ۲۰۲۳ پیگیری شد.

 

بررسی‌ها نشان داد در حالی که ۰.۰۶٪ از کودکان غیرچاق به ام اس مبتلا شدند، این میزان در بین افرادی که در دوران کودکی چاق بودند، بیش از دو برابر شد و به ۰.۱۳٪ رسید.

 

این مطالعه نشان داد که دو سوم موارد در زنان رخ داده است.

 

گروه مارکوس معتقد است: «چاقی کودکان با چندین بیماری خودایمنی مرتبط است و فرضیه اصلی این است که حالت التهابی با درجه پایین پایدار، که معمولاً در چاقی مشاهده می‌شود، علت این ارتباط است.»

 

با این حال، آنها تاکید کردند که خطر مطلق ابتلاء به ام اس برای هر کودکی که چاق باشد هنوز بسیار کم است./ مهر

ارسال نظر