پیوستن مهاجم ۱۸ ساله به استقلال/پدیده جوان فوتبال اهواز کیست؟ مریم آزمون سرمربی تیم فوتبال زنان پرسپولیس شد پایان روز نخست بسکتبال کاپ آسیا با برد چین تایپه + نتایج رقابت‌ها بیش از ۲.۶ میلیون نفر در سامانه سماح ثبت نام کردند وزیر راه: کاهش تراز آب خزر معیشت ساحل‌نشینان و کشتیرانی را تهدید می‌کند سردار رادان: دشمن دنبال براندازی بود، اما در تحقق هدفش ناکام ماند طرح جدید فرانسه و انگلیس برای مقابله با هجوم مهاجران شیخ نعیم قاسم: اگر سلاحمان را تحویل دهیم، تجاوز متوقف نخواهد شد تصادف مرگبار در محور دهلران با ۳ فوتی و ۵ مجروح نواف سلام: ارتش به تدوین طرحی برای انحصار سلاح مکلف شده است سرکنسول ایران در هرات: راه برای ورود قانونی اتباع افغانستان بسته نیست سخنگوی سپاه: معادلات منطقه‌ای و بین‌المللی به‌نفع ایران تغییر کرده‌اند استقلال دست روی لژیونر معروف گذاشت اسپانیا: الحاق غزه و کرانه باختری را هرگز به‌رسمیت نمی‌شناسیم قرعه‌کشی لیگ یک فوتبال انجام شد + جزئیات نتایج تغذیه‌ای که احتمال ابتلا به بیماری‌ها را در سالمندی کاهش می‌دهد

چاقی کودکی و افزایش احتمال ابتلا به ام اس در بزرگسالی

یک مطالعه جدید هشدار می دهد کودکان چاق با احتمال دو برابری ابتلا به بیماری "مولتیپل اسکلروزیس" موسوم به ام اس، در سنین بالاتر روبرو هستند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۲ - ۱۹ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 07
کد خبر: ۲۳۵۰۴۹

به گزارش راهبرد معاصر، احتمال کلی برای یک کودک برای ابتلاء به بیماری عصبی بسیار کم است. با این حال، محققان سوئدی معتقدند این ارتباط می‌تواند به توضیح افزایش نرخ ام اس کمک کند.

 

تیمی به سرپرستی «کلود مارکوس»، از مؤسسه کارولینسکا در استکهلم، نوشت: «مطالعات متعددی وجود دارد که نشان می‌دهد ام‌اس طی چندین دهه افزایش یافته است و اعتقاد بر این است که چاقی یکی از محرک‌های اصلی این افزایش است.»

 

برای این مطالعه، محققان داده‌های سال‌های ۱۹۹۵ تا ۲۰۲۰ را که توسط ثبت درمان چاقی کودکان سوئد گردآوری شده بود، ردیابی کردند.

 

تقریباً ۲۲۰۰۰ کودک تحت پوشش این پایگاه داده‌ها بودند و میزان بروز ام اس در سنین بالاتر با کودکان مشابه و غیرچاق از جمعیت عمومی سوئد مقایسه شد. میزان موارد ابتلاء به ام اس تازه تشخیص داده شده تا سال ۲۰۲۳ پیگیری شد.

 

بررسی‌ها نشان داد در حالی که ۰.۰۶٪ از کودکان غیرچاق به ام اس مبتلا شدند، این میزان در بین افرادی که در دوران کودکی چاق بودند، بیش از دو برابر شد و به ۰.۱۳٪ رسید.

 

این مطالعه نشان داد که دو سوم موارد در زنان رخ داده است.

 

گروه مارکوس معتقد است: «چاقی کودکان با چندین بیماری خودایمنی مرتبط است و فرضیه اصلی این است که حالت التهابی با درجه پایین پایدار، که معمولاً در چاقی مشاهده می‌شود، علت این ارتباط است.»

 

با این حال، آنها تاکید کردند که خطر مطلق ابتلاء به ام اس برای هر کودکی که چاق باشد هنوز بسیار کم است./ مهر

ارسال نظر